Solar buitenverlichting

Het mooie weer komt eraan! En dat betekent dat we weer lekker veel buiten bezig zijn om het weer gezellig te maken. Superleuk om dan ook gezellige verlichting in je tuin of op je balkon te hebben. Alleen loop je soms tegen het probleem aan dat er geen of weinig stroompunten zijn. De ideale oplossing: solar buitenverlichting! In deze blog laat ik je een paar toffe lampen zien die wij onlangs hebben aangeschaft.

Solar grondspots

Ik laat eerst wat opties zien van solar verlichting die je in de grond kunt steken. Deze solar grondspots vind ik persoonlijk echt top! Het zijn spots met elk een eigen zonnepaneel:

De spots zijn te bedienen met een bijbehorende app. In de app kun je iedere spot een eigen naam geven, bijvoorbeeld de plek waar deze staat. Zo heten ze bij mij: “boven, midden en beneden”, zodat ik weet om welke spot het gaat.

Ook kun je in de app een tijdschema aanzetten. Zo gaan ze bij mij om 20.00 uur ’s avonds aan en rond 0.00 uur weer uit. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om ze aan en uit te laten gaan bij zonsondergang en zonsopkomst. En dan het leukste! Je kunt deze solar buitenverlichting in iedere kleur instellen die je maar wil! Zoals je op bovenstaande foto kunt zien vond ik roze wel erg gezellig staan, dus al onze olijfbomen zijn in de avond mooi roze verlicht!

Je shopt deze gave grondspots hier: Ledvance Solar grondspot.

Solar grondspies

Nog meer leuks voor in de tuin! De afgelopen tijd zag je voor in huis veel woonaccessoires in de combinatie zwart/goud. Tegenwoordig halen we steeds vaker “binnen naar buiten”. Dus ook de buitenverlichting kan steeds meer matchen bij het interieur. Deze solar buitenverlichting is dus superhip! Een zwarte grondspies die je gemakkelijk in de aarde kunt steken met een mooie gouden binnenkant:

Je koopt deze lampen in een set van 6 hier: Solar grondspies Lindby Jalf.

Solar vloerlamp

Heb je nu geen tuin, maar wil je toch leuke solar buitenverlichting? Denk dan eens aan een vloerlamp. Dit vind ik dus echt een heel tof exemplaar! Het is de Newgarden Lola Slim vloerlamp. De lamp heeft een ingebouwd zonnepaneel wat je niet ziet en je kunt de lamp overal neerzetten, hij heeft alleen een zonnetje nodig! De voet van de lamp is verzwaard, waardoor de lamp niet snel kan omvallen. Ik heb gekozen voor een messing voet, maar je kunt deze ook in het antraciet, grijs en roségoud kiezen.

Bij de lamp wordt een afstandsbediening meegeleverd, waarmee je zelf een leuke kleur voor de lamp kunt instellen. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt één kleur instellen, maar de lamp ook steeds van kleur laten veranderen. Ik heb bij deze lamp ingesteld dat hij vanzelf aangaat als het donker wordt buiten en ook weer uitgaat zodra het licht wordt. Zo heb je er geen omkijken naar, ideaal!

Video

In deze video kun je iets uitgebreider zien hoe wij de bovenstaande lampen in de tuin hebben geplaatst. Ik kan wel zeggen dat ik zelf een groot fan ben van solar buitenverlichting. Je hoeft er geen stroompunten voor aan te leggen buiten, het kost dus ook niets in het gebruik en het is zo in te stellen dat je er geen omkijken naar hebt! Dat worden gezellige lange zomeravonden!

Naast bovenstaande lampen heeft Lampen24.nl trouwens nog veel meer leuke (solar) buitenverlichting, check het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *