Review: de Virtufit TR-90i Loopband van Fitwinkel (+kortingscode)

Zoals jullie misschien weten hebben wij in ons onderhuis een voormalige paardenstal omgetoverd tot een homegym. Ontzettend fijn om thuis een fitnessruimte te hebben en daarom geen duur abonnement te hoeven afsluiten bij de sportschool of de deur uit te moeten! In deze blog vertel ik over de loopband die wij hebben aangeschaft en wat de voordelen hiervan zijn. Ook als je weinig ruimte hebt in huis, is dit namelijk zeker de moeite waard!

Design

Onze keuze is gevallen op de Virtufit TR-90i van Fitwinkel omdat deze zowel stevig als compact is. Je hebt liever niet meteen de hele ruimte vol staan, maar wel graag een loopband die stevig en groot genoeg is. Bij deze loopband kun je ervoor kiezen om hem te laten staan of op te bergen. Heb je weinig ruimte, dan kun je hem na gebruik inklappen en verplaatsen met behulp van de transportwieltjes. De afmeting is LxBxH 144,5 x 74 x 115 cm. Ondanks dat de loopband compact is qua formaat, kan hij een gewicht van 120kg dragen en is hij geschikt voor intensieve trainingen. Je ontvangt de loopband voor 99% voorgemonteerd en de rest van de montage is ongeveer een kwartiertje werk.

Snelheid

De TR-90i is geschikt voor snelheden tot 14km/u en je kunt hiermee behoorlijk hard rennen. Maar door de startsnelheid van 1 km/u is hij ook geschikt voor mensen die moeten revalideren of slecht ter been zijn. Voor ons is het ideaal want zelf ben ik geen ervaren hardloper, maar probeer ik in dit nieuwe jaar mijn conditie wat op peil te krijgen. Ik maak dus meer gebruik van een snelheid waarop ik hard kan wandelen. Jaap heeft vorig jaar de marathon gerend en is dus wel een ervaren hardloper. Voor hem is het belangrijk dat hij flink door kan rennen.

Via het touchscreen kun je de snelheid zelf aanpassen. Ook zit hier een veiligheidssleutel aan, die je aan je kleding kunt vastmaken. Gaat de loopband te snel en raak je te ver naar achteren, dan zorgt de noodstop ervoor dat de loopband in één keer stopt. Naast de snelheid die je dus zelf kunt bepalen, heeft de loopband ook drie handmatig verstelbare hellingsniveaus (1%, 3% en 5%), om je training nog iets zwaarder te kunnen maken!

Trainingsprogramma’s

Er zijn heel veel mogelijkheden om met deze loopband te trainen. Uiteraard kun je gewoon op je eigen tempo wandelen of rennen, maar er zijn ook 15 ingebouwde trainingsprogramma’s. Deze vind je onder de knop MODE op het display. Deze programma’s zijn onderverdeeld in 4 verschillende categorieën, namelijk: loop- en joggingsprogramma’s, renprogramma’s, sport- en afstandslopersprogramma’s en vrouwen exerciser programma’s. Ook kun je trainen met een countdownmodus, waarbij je kunt kiezen tussen een tijdcountdown, afstandcountdown en caloriecountdown. Het display heeft een opstaand randje waar je je telefoon of tablet op kunt plaatsen.

Apps

Wat wij zelf erg leuk vinden, is het trainen met een app. Wij gebruiken hiervoor de app Fitshow. Dankzij de bluetooth functie is de loopband te koppelen aan diverse apps. Fitshow vind je zowel in de Appstore als de Google Play Store. Via de app kun je trainingsschema’s downloaden. Jaap doet geregeld een intervaltraining, waarbij je bepaalde stukken van je training heel snel moet rennen en andere stukken weer langzamer. Je wisselt dan de snelheid af. Ook zijn er schema’s die echt gericht zijn op bijvoorbeeld vetverbranding; er is voor ieder wat wils.

Wat ik zelf leuk vind, zijn bepaalde virtuele routes die je kunt lopen (scenic videos). Zo kun je o.a. in de Alpen wandelen, in een winkelstraat in Kyoto, op Santa Monica Beach of in de sneeuw in Noorwegen. Bij elke route zie je hoeveel kilometer het is. Door je tijdens het lopen hierop te focussen ben je een beetje afgeleid en gaat het lopen meer vanzelf.

De Fitshow app houdt al je prestaties bij. Er is ook een koppeling met de Apple Health Kit (Apple Gezondheid). Ook in die app worden je trainingen dan geregistreerd. Fitshow heeft ook een “outdoor” instelling met GPS modus. Dus als het echt lekker weer is loop je buiten en vergelijk je het resultaat met je training op de loopband. Ook de app Zwift schijnt voor hardlopers een populaire app te zijn. Ik heb hier zelf geen ervaring mee omdat wij Fitshow gebruiken, maar met de Zwift app heb je ook een ruime keuze aan routes die je kunt volgen via je scherm en kun je samen met andere hardlopers over de hele wereld lopen.  Je kunt alleen lopen, in een groep lopen, meedoen met wedstrijden en trainingsprogramma’s toepassen.

Onze mening over de loopband

Wij hebben de loopband nu een maand of twee in gebruik en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er erg blij mee ben! Bij mezelf merk ik dat ik door de loopband steeds vaker in onze fitnessruimte te vinden ben en Jaap haalt veel plezier uit de afwisselende trainingsschema’s. Hij heeft al langer te maken met een knieblessure maar loopt erg graag hard. De loopband geeft meer demping dan de straat buiten en voor zijn herstel is dit ideaal om weer wat op te bouwen. Als het lekker weer is dan kun je uiteraard ook buiten wandelen of hardlopen, maar met het wisselvallige weer hier is dit toch wel heel erg fijn om thuis te hebben! Ik werk zelf veel thuis en ga steeds vaker voordat ik start met werken of tijdens mijn pauze even een half uurtje op de loopband. Ik doe dat toch net iets sneller dan een wandeling in mijn eentje buiten 😉

In deze video op Instagram kun je zien hoe hij bij ons thuis staat en hoe je hem kunt gebruiken. Zoals je hierin misschien kunt zien hebben wij meer items van Virtufit, onder andere ook een roeimachine en stepapparaat. Het is een Nederlands fitnessmerk dat veel aandacht besteedt aan gebruiksgemak, design en functionaliteiten.

Kortingscode

De zomer is alweer in zicht en dus gaan veel mensen weer wat meer aandacht besteden aan het sporten, om weer een beetje in shape te komen! Wil jij ook nog wat items aanschaffen, dan kun je bij Fitwinkel gebruik maken van kortingscode pakhuis10 voor 10% korting op je bestelling vanaf 50 euro. Wij kochten hier eerder ook al naar alle tevredenheid het krachtstation dat je in bovenstaande video ziet staan. Het assortiment is onwijs uitgebreid, dus voor al je apparaten, gewichten, maar ook kleding en sportvoeding kun je hier zeker slagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *