Wooninspiratie: vier mooie najaarsthema’s van Pronto Wonen

Pronto Wonen

Onlangs bracht ik een bezoek aan de mooie winkel van Pronto Wonen in Vlaardingen. In deze tijd van het jaar willen we het thuis allemaal weer lekker knus en gezellig maken. Ter inspiratie heeft Pronto Wonen vier thema’s bedacht die je daarbij kunnen helpen! Hieronder zal ik ieder thema toelichten. Ik heb in ieder geval heel veel leuks gezien in de winkel en er is echt voor ieder wat wils!

Elegant Black

Als je het mij vraagt is dit een thema dat altijd leuk blijft! Ieder interieur kan wel een zwart of een goud accent gebruiken. Het is stijlvol, tijdloos en geeft een gevoel van luxe. De hoofdkleur van dit elegante thema is zwart, gecombineerd met diverse bruintinten, grijs, goud en brons. Zoals je op onderstaande afbeeldingen kunt zien staan de winkels van Pronto Wonen vol met prachtige woonaccessoires en is er een overvloed aan keuze!

Wil je graag zwart in je interieur toepassen? Laat het dan niet de overhand nemen door bijvoorbeeld een muur zwart te verven, maar geef het zwarte accenten door middel van mooie woonaccessoires. Denk aan een zwarte vaas met mooie droog- of kunstbloemen in lichte tinten of zwarte kandelaren. Donkere woonaccessoires in combinatie met natureltinten en items met glanzende materialen (glas of metaal) geven je interieur een luxe en sfeervolle uitstraling!

Warm Natural

Wie mij al iets langer volgt weet dat wij thuis geen vaste interieurstijl hebben. Ik mix en match eigenlijk items en meubelstukken uit verschillende woonstijlen. Van industrieel, Hotel Chique en Japandi, ik vind van alles mooi. De laatste tijd heb ik iets meer lichte tinten in huis aangebracht. Het thema Warm Natural van Pronto Wonen spreekt me dan ook erg aan!

In dit thema staan natuurlijke kleuren en materialen centraal. Aardetinten en zachte tinten als wit, beige en zand, gecombineerd met materialen als hout, linnen, riet en steen geven je interieur veel warmte en sfeer. Ik vind dit thema een heerlijke “herfstige” combi. In het najaar krijg altijd zin om mijn huis aan de seizoenen aan te passen. Dit kun je heel eenvoudig doen met warme kleuren kussens of plaids of zoals je op bovenstaande foto’s ziet; mooie vaasjes of kandelaars. Met de items van het thema Warm Natural ben je in ieder geval verzekerd van een gezellig en rustgevend interieur!

Soft Chique

Ook dit is een erg mooi thema als je het mij vraagt! Niet too much, maar ingetogen elegant. Binnen dit thema zijn de basiskleuren: bruintinten, gecombineerd met oker, terra en roest. Mooie kleuren, waar ik blij van word in het najaar! Net als bij Warm Natural zitten er rijke, warme kleuren bij die zorgen voor dat lekkere cozy sfeertje in huis!

Om een mooie luxe sfeer te creëren in huis kun je gebruik maken van zachte stoffen als velours en faux fur voor je kussens en plaids. Ook items van marmer en natuursteen en gekleurd glas passen hier goed bij! Zoals je op de bovenstaande foto’s kunt zien kun je ook prachtige kunstboeketten samenstellen in warme kleuren. De winkels van Pronto Wonen staan vol met mooie bloemen. In het filiaal waar ik aanwezig was, waren deze boeketten al zorgvuldig samengesteld, zodat je ze alleen nog maar hoeft mee te nemen 😉 Voor een vleugje chique kun je brons of goud toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van een vaas, en je Soft Chique thema in huis is klaar!

Green Touch

En dan last but not least, het thema Green Touch! Groen is een kleur die bij veel mensen altijd populair blijft. Het geeft een beetje het idee dat je de natuur in huis haalt! Een belangrijk onderdeel van dit thema is dan ook het gebruik van natuurlijke items als pluimen, grassen en takken. Bij Green Touch worden diverse groene tinten met elkaar gecombineerd, waarbij je met name de vergrijsd groene kleur ziet. De kleur groen in huis wordt vaak geassocieerd met rust.

Combineer groene items met natureltinten als zand, beige, bruin en wit en items van hout of rotan voor een mooie harmonieuze sfeer. Uiteraard mogen planten niet ontbreken! Heb je nu niet van die groene vingers? Geen probleem, kies dan voor kunstplanten, bloemen of takken.

Bij mij thuis

Al met al is er dus voor ieder wat wils bij Pronto Wonen. Zelf heb ik deze gouden vaas met kunstbloemen meegenomen en ik vind het echt een eyecatcher in huis!

Benieuwd wat voor leuks er allemaal is? Neem dan een kijkje op de website van Pronto Wonen of bezoek een van de 41 woonwinkels! In deze reel op Instagram geef ik een indruk van al het moois dat je daar kunt vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *