Mini make-over meidenkamer

meidenkamer

Waar je bij een meidenkamer vaak begint met veel roze, verandert dit al gauw naarmate kinderen ouder worden. Ze krijgen ook een eigen willetje 🙂 De kamer van mijn oudste dochter heeft in de loop van de jaren veel verschillende kleuren gehad. Toen we in dit huis kwamen wonen koos ze tot mijn verbazing toch voor een oud-roze kleur in haar slaapkamer.

Toen we bij mijn jongste dochter Senna echter een mooie warme beige kleur op de muur deden, begon de twijfel bij Michelle toe te slaan. Eindstand: ook deze kamer kon weer opnieuw geverfd worden 🙂 Lees hier hoe wij de kamer hebben omgetoverd tot een echte grote meidenkamer.

Hier twee foto’s van de kamer zoals deze er uiteindelijk uitzag:

Het is een heerlijk knus kamertje met een plafond dat schuin omhoog loopt van ongeveer 4 meter hoog. Maar kleine meiden worden groot en het webbing dressoir moest plaatsmaken voor een make-up tafel! We besloten meteen dit hele hoekje aan te pakken.

Van Belartestudio ontving ik heel tof behang met een print van houten latten. Op het oog lijken het de welbekende akoestische panelen, maar dan is het behang 🙂 Je vindt dit behang hier: Rib wood wallpaper. Wij kozen voor de white washed oak variant. Je kunt via de website je exacte maten doorgeven. Je krijgt het behang vervolgens in banen van 50cm breed, die genummerd zijn en waarop staat wat de bovenkant en onderkant is. Dit werkt echt heel fijn!

Met tape hebben we bepaald waar het behang moest beginnen. Dan konden we vanaf daar verder werken.

Het behangen was eigenlijk vrij snel gedaan en toen kon het stylen gaan beginnen! Dit is het eindresultaat geworden:

Omdat het hoekje geen stroompunt had, hebben we ervoor gekozen een oplaadbare wandlamp op te hangen. Deze kun je via USB opladen, ideaal!

Ik zal hieronder linkjes plaatsen van de bovenstaande items:

Make-up tafel: Malm make-up tafel Ikea Spiegel: Spiegel 80cm Xenos Stoel: Kick Collection velvet champagne Wandlamp oplaadbaar: Amazon wandlamp

Tot slot dan nog even de before & after van de meidenkamer:

Met eigenlijk slechts een middagje werk, is deze hoek omgetoverd tot een super hippe plek! De volledige video van de make-over kun je bekijken op Instagram: Reel make-over Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *