De YOUSLEEP matras: Zwitserse kwaliteit voor een Nederlandse prijs

yousleep

Enige tijd geleden ontvingen wij van YOUSLEEP een nieuwe matras voor het bed van Senna. Zij sliep al veel te lang op een slechte matras, maar soms weet je niet waar te beginnen in de zoektocht naar een nieuw en goed exemplaar. Te dik, te dun, te hard, te zacht, de keuze is reuze maar ook heel lastig! Wat dat betreft kwam YOUSLEEP op het uitgelezen moment op ons pad!

De matras werd opgerold bezorgd in een compacte doos met instructieboekje:

matras

Je rolt de vacuüm verpakte matras uit en snijdt het plastic open. Binnen no-time komt hij omhoog en is deze al klaar voor gebruik!

Comfort

Wat het voordeel is van deze matras, is dat deze naar eigen comfort is in te stellen want dit is natuurlijk heel persoonlijk. De een houdt van stevig en de ander heeft hem liever wat zachter. Zoals op onderstaande foto is te zien, bestaat de matras uit twee onderdelen: de (grijze) matraskern en daar bovenop de topper.

matras

Het comfort kun je aanpassen door de matraskern, het grijze gedeelte, naar eigen wens in te stellen. Aan de zijkant wordt de hardheid aangeduid. Hierin heb je vier verschillende opties: zacht, medium, stevig en hard. Je legt hem zo neer, dat de door jou gewenste instelling naar boven toe ligt. Vervolgens heeft de topper een geribbelde kant en een gladde kant. Met het geribbelde gedeelte naar boven slaapt het iets zachter, met de gladde kant naar boven is het iets steviger. Zo kun je zelf bepalen wat voor jou fijn is.

Zwitsers product

Zoals ook op het label is te zien, is het een 100% Zwitsers product; gemaakt van Zwitserse grondstoffen en geproduceerd volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Dit kwaliteitslabel is een belangrijke kwaliteitsgarantie. Desondanks is de prijs scherp, zodat deze kwaliteit voor iedereen bereikbaar is.

Wat betreft het comfort, wordt het aangeraden om er eerst een dag of zeven op te slapen, voordat je besluit om het aan te passen. Je lichaam moet altijd even wennen aan een nieuwe matras, dus dat moet je even de tijd geven. Daarna kun je vaak goed bepalen of de matras wat harder of zachter ingesteld moet worden.

Ervaring

Senna heeft hier aanvankelijk nog iets langer op de matras geslapen zoals deze standaard geleverd werd. Voor haar was hij uiteindelijk net een tikkeltje te hard. Onlangs hebben we de matras met de zachtste stand naar boven gedraaid, zodat dit voor haar iets comfortabeler was. Op onze Instagrampagina @pakhuis.wonen vind je filmpjes van de unboxing van de matras, maar ook hoe wij deze nadien qua hardheid nog hebben aangepast. Overigens vond Jaap de hardere matras geweldig! Hij heeft erg veel last van rugklachten en dit was laatst zo erg dat hij zelfs een nachtje in Senna’s bed ging slapen omdat haar matras wat steviger was 😉

matras

Al met al zijn wij (en vooral Senna natuurlijk!) ontzettend blij met deze YOUSLEEP matras. Een goede nachtrust is namelijk zo belangrijk! Voor meer info, instructievideo’s en uiteraard het bestellen van deze matras, kun je kijken op de website van Yousleep. Overigens kun je hier ook terecht voor andere accessoires, zoals kussens en beddengoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *