Maak je droom waar en word interieurstylist!

interieuradvies

Hoe word je interieurstylist? Het is leuk om erop terug te kijken hoe dit bij mij is verlopen. Nadat ik van school kwam ben ik de incassobranche ingerold en heb ik een jaar of 14 gewerkt als juridisch medewerker. Dit ging mij eigenlijk altijd prima af. Ik werkte 3 dagen nadat ik kinderen kreeg en het was meer het gemak dat ervoor zorgde dat ik niet verder rondkeek. Ook al wist ik dat dit niet mijn droombaan was, het is soms lastig om te bedenken wat je nu wel ècht leuk vindt!

Bij toeval (of niet?) ben ik erachter gekomen waar ik wel echt blij van word. Toen wij in september 2020 de sleutel kregen van onze huidige woning, is alles voor mij veranderd. Ik begon onze verbouwing vanwege Corona bij te houden op Instagram en dit heeft alles (onbedoeld) in gang gezet! Men vond het leuk om onze pagina te volgen en ik ontdekte dat ik er erg veel plezier in had om met interieur bezig te zijn. Steeds vaker kreeg ik berichtjes met de vraag of ik zelf iemand had ingehuurd voor ons interieur of de vraag of ik interieurstylist was. Toen dacht ik: hier moet ik iets mee!

Interieuropleiding

Ik ben toen naast mijn vorige baan een interieuropleiding gaan volgen bij Build Your Interior Business, de PRO Interieurstylist opleiding. Dit sprak mij zo aan omdat het tweeledig is; je leert in 6 maanden alles over het interieurvak (interieurstijlen, plattegronden, projecten uitwerken), maar ook word je geholpen om je eigen bedrijf op te starten. Dus hoe pak je het aan met de Kamer van Koophandel, je tarieven, je website etc. Want uiteindelijk was het toch wel mijn droom om voor mezelf te kunnen gaan werken als interieurstylist!

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding hadden we gezamenlijke zoomcalls met de andere cursisten. Leuk, want iedereen heeft dezelfde passie! Sommige cursisten hadden geen plezier meer in hun huidige werk en wilden zich graag omscholen om uiteindelijk iets in dit vakgebied te gaan doen. Ook waren er cursisten die al interieurstylist waren, maar hun kennis wat wilden opfrissen. Onze huiswerkopdrachten (projecten die uitgewerkt moesten worden) stonden online en tijdens de lessen bespraken we dit ook. Soms zo leuk om te zien hoe iedereen weer iets anders maakt van dezelfde opdracht 🙂 Eens per maand mocht je een één op één sessie plannen met opleidster Mignon, waar je met al je vragen terecht kon.

Praktijk

Ook waren er praktijkdagen waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt bij partners van de opleiding, zodat je meer kunt leren over materialen die je in je interieur kunt toepassen. Wat ik persoonlijk als erg waardevol heb ervaren, is het contact met mijn medecursisten. Wij hadden een app-groep waarin we elkaar vragen stelden over het huiswerk. Je kunt elkaar op weg helpen met het opstarten van een bedrijf als interieurstylist en alles wat daarbij komt kijken. Op deze manier heb je altijd sparringpartners voor je eigen betaalde opdrachten. Ook mag je je eigen klanten ontvangen in de inspiratiestudio van de opleiding in Wateringen, waar je de klant meteen allerlei materialen kunt laten zien.

Dus herken jij jezelf in de volgende punten:

  • Je wordt regelmatig gevraagd voor interieuradvies;
  • Je voelt je niet op je plek in je huidige baan;
  • Je droomt er al langere tijd van om te gaan werken als interieurstylist;
  • Je hebt behoefte aan 1:1 begeleiding en een stok achter de deur.

Neem dan zeker even een kijkje bij Build Your Interior Business!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *