Een geurloos toiletbezoek met de PURE-D toiletbril

Een onderwerp waar je misschien stiekem een beetje om moet lachen, maar we hebben er allemaal mee te maken 🙂 We kennen allemaal wel van die situaties dat je partner of je kind net gezellig het toilet heeft bezocht als je ineens onverwachts visite krijgt of dat je in een restaurant het toilet bezoekt en meteen weer rechtsomkeert wil maken na het openen van de deur. Maar hier is nu een oplossing voor: de PURE-D toiletbril van Denck Innovations!

Pasvorm

Wij hebben een van de eerste geproduceerde PURE-D toiletbrillen mogen ontvangen en deze hebben wij onlangs geïnstalleerd. De PURE-D past op vrijwel ieder doorsnee toilet, o.a. op de meeste toiletten van Geberit, Duravit, Villeroy & Boch, Allibert, Kohler, Toto, Ideal Standard, Roca en vele anderen. Mocht je echter twijfelen dan kun je op de website gratis een pasvorm-tool bestellen. Hiermee kun je van tevoren kijken of de bril op je huidige toilet past en bij het installeren kun je dit zo neerleggen dat de bevestigingsgaten van het toilet zichtbaar zijn in de uitsparingen van de pasvorm. Dan weet je zeker dat je goed zit 😉

Installatie

De installatie van de Pure-D toiletbril is vrij eenvoudig! Zodra je je eigen toiletbril hebt verwijderd, kun je de pasvorm-tool (die ook meegeleverd wordt) zo positioneren dat de bevestigingsgaten van het toilet zichtbaar zijn in de uitsparingen van de tool. Als dit goed zit, kun je beginnen met het installeren van de nieuwe bril. Dit is zo gepiept aan de hand van de meegeleverde handleiding. In deze video op Instagram kun je zien hoe wij de PURE-D hebben geplaatst. Je hoeft hier niet handig voor te zijn en je hebt er geen speciaal gereedschap voor nodig!

Batterypack

Er is geen stopcontact nodig, want de toiletbril heeft een ingebouwd en oplaadbaar batterypack. De bril heeft een soort dubbele laag en “the magic” zit eigenlijk verstopt achter de eerste laag. Ik zal dit zo laten zien aan de hand van foto’s. In de doos wordt het batterypack meegeleverd, samen met een filter en optioneel kun je kiezen voor geursticks. Dat ziet er zo uit:

Het batterypack is op te laden middels USB. Je plaatst het batterypack, samen met de filter en de geurstick (in een bijbehorende houder) in de “verstopte” laag van de wc-bril. Vervolgens kun je deze dichtdoen en zie je hier niets meer van. Dat ziet er als volgt uit:

Werking

En dan natuurlijk het belangrijkste onderdeel; hoe werkt dit nu eigenlijk? De PURE-D toiletbril heeft geïntegreerde geurextractie. Dat betekent dat als je plaatsneemt op het toilet, er meteen een automatisch ventilatiesysteem in werking treedt. Er vindt dan afzuiging van onaangename geurtjes plaats. De bril heeft ook een slimme geursensor. Als je langer op het toilet blijft zitten, wordt de kracht van de ventilator beperkt om energie te besparen. Is het echter nodig, dan reageert de geursensor onmiddellijk en schakelt de ventilator terug naar de standaardkracht. Zodra je opstaat is er nog heel even na-ventilatie en vervolgens schakelt het vanzelf uit. Maak je gebruik van de geursticks, dan kun je kiezen uit de geuren pure cotton, pure ocean en pure blossom en komt er een lekker geurtje vrij. Ik beveel het overigens zeker aan om dit mee te bestellen!

Conclusie

Al met al kan ik de PURE-D toiletbril van Denck Innovations zeker aanraden! Wij hebben hem nu een poosje in gebruik. De eerste keer dat je op de bril gaat zitten, denk je wel even: wat gebeurt hier? 😉 Je hoort het systeem dan aan gaan en voelt de ventilatie. Zodra je opstaat, gaat het vanzelf weer uit. Hier zijn we inmiddels helemaal aan gewend en het bevalt echt goed. Ik kan me voorstellen dat het misschien best een investering is om aan te schaffen, maar het geeft ook wel weer comfort in huis. Heb je bijvoorbeeld een toilet zonder raam of een horeca-gelegenheid? Dan is het zeker het overwegen waard! Goed nieuws is dat de zwarte toiletbrillen op dit moment ook in de maak zijn, zodat het ook beschikbaar is voor zwarte toiletten.

Wil je de PURE-D bestellen? Je kunt kiezen voor enkel de toiletbril, maar het is ook mogelijk om een volledig pakket inclusief wandcloset te bestellen. Met de code PAKHUIS10 krijg je 10% korting! Shoppen doe je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *