De zoektocht naar een nieuwe eettafel

eetkamer

Het is toch wel een van de belangrijkste aankopen voor je interieur; de eettafel. Of het nu alleen praktisch is om aan te eten of dat er veel gezellige avondjes met visite aan plaatsvinden, de eettafel heeft vaak een prominente plek in huis. De tafel moet dan natuurlijk wel helemaal naar je zin zijn! Het is niet altijd een makkelijke zoektocht. Voor welk materiaal kies je? Hoeveel zitplaatsen wil je en wat voor type onderstel is dan handig? Wij hebben onlangs een nieuwe eettafel aangeschaft bij Kas20 en ik denk zomaar dat iedereen hier voor een tafel kan slagen, dus in deze blog vertel ik daar graag meer over!

Verandering van interieur

Het was voor ons niet de eerste keer dat wij een bezoek brachten aan de showroom van Kas20 in De Kwakel. Eerder shopten wij hier onze vorige eettafel al. Ik laat hem hieronder zien. Dit was een Deens ovale tafel met een zwart keramieken blad (Nero Ardi mat). Het oogt als marmer, maar dat is het niet. Het is een onverwoestbaar materiaal. Zeker iets om over na te denken als je bijvoorbeeld kinderen hebt. Zonder zorgen kan er op deze tafel geknoeid worden en ik heb het blad nooit op enig krasje kunnen betrappen. Dat is echt heel erg fijn! Wel voelt het materiaal wat koud aan, echter kun je dit gemakkelijk oplossen met een tafelkleed als je gaat eten. Deze eettafel had de afmeting 240×100 cm. Met zes stoelen is dit een perfecte maat. Het voordeel van een Deens ovale eettafel is dat er altijd personen aan de kop kunnen zitten indien nodig.

Wie ons iets langer kent, weet dat wij ons interieur regelmatig veranderen. Waar wij eerst dol waren op zwart, wilden we nu voor wat warmere tinten gaan. De zoektocht naar een houten eettafel ging dan ook weer van start!

Keuzes in de showroom

Het lastige van een bezoek aan de showroom is… dat er zoveel moois is! Het maakt de keuze niet makkelijker! Er zijn tegenwoordig ook zulke mooie vormen tafels; van ovaal tot organisch.

De Deens ovale vorm kon wat ons betreft blijven, daar waren we nog steeds heel blij mee. In de showroom werd ik stiekem toch ook een beetje verliefd op de houten Deens ovale tafels met de halve maanpoten (zie hieronder).

Maar ik ben niet de enige in huis die mag beslissen 😉 en Jaap had de voorkeur voor een stalen onderstel, omdat hij bang was dat bovenstaand onderstel bij zijn benen in de weg zou gaan zitten. Wel wilde ik dan graag een onderstel dat wat minder prominent aanwezig zou zijn als bij onze vorige eettafel. Deze had een spinpoot, maar in combinatie met alle stoelpoten, werd dit een beetje druk naar mijn idee.

Materiaal tafelblad

Qua tafelblad was het wel onze wens om weer terug te gaan naar een houtkleur. In de showroom is de keuze enorm. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor materialen als betonlook, marmer, keramiek, eiken massief of een eiken laagje, fenix en HPL. Ook zijn verschillende patronen zoals een visgraat of Hongaarse punt mogelijk.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een Deens ovale eettafel met een eiken laagje met noesten in de kleur Toscane. Ik vind dit een hele mooie warme kleur. Ik ben in de afgelopen tijd steeds meer fan geworden van de Japandi woonstijl en daar past deze kleur ook heel erg goed in.

Wat ik heel fijn vind aan dit materiaal, is dat het echt een mooie houtlook heeft en daarnaast ontzettend makkelijk in het onderhoud is. Het voelt glad aan (maar niet koud) en er kan geen vuil tussen de naden gaan zitten wat je met een echte houten tafel weleens hebt. Als je ergens mee knoeit, is het gemakkelijk te verwijderen vanwege de beschermlaag die de tafel heeft. Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken als je eventueel met kinderen aan tafel zit!

Onderstel eettafel

Voor het onderstel van de eettafel hebben we uiteindelijk gekozen voor een enkele poot in het midden met een soort “plus”; onderstel Ilona. Dit is een stevig stalen onderstel voor deze lengte tafel (240x100cm). Daarnaast vind ik de eenvoud mooi en is het erg praktisch zowel met het zitten aan de tafel als met stofzuigen omdat er niets in de weg zit. Je stoot je benen niet onder de tafel en het toont wat meer “open” en dus rustiger. Uiteraard is ook hier voor ieder wat wils; poten aan de zijkant, in het midden en zelfs de kleur kun je kiezen.

Zelf samenstellen

Mocht je hele specifieke wensen hebben voor je eettafel, dan is het top dat je deze helemaal zelf kunt samenstellen. Uiteraard kun je hiervoor terecht in één van de woonwinkels, maar dit kun je ook online doen via de 3D configurator. Kies zelf de vorm, het blad en het onderstel. Online is er overigens ook een configurator voor banken. Door het scannen van een QR-code met je camera kun je nadien zelfs zien hoe het door jou gemaakte ontwerp in je eigen interieur staat!

Kas20

Wat ons betreft is Kas20 zeker een aanrader als je op zoek bent naar een kwalitatief meubelstuk. Je kunt er terecht voor eettafels, banken, tv-meubels, stoelen en salontafels. Het betreft eigen productie en ik heb met eigen ogen eerder eens een kijkje mogen nemen achter de schermen bij dit mooie proces. De eettafel is ook heel netjes bij ons thuis gemonteerd. Het is voor ons de tweede eettafel van Kas20 waar wij heel veel plezier van hebben en erg tevreden zijn over de kwaliteit. In deze video zie je hoe de tafel bij ons thuis staat. Ben je op zoek naar leuke inspiratie, dan kun je op de website van Kas20 een gratis ditigaal inspiratieboek aanvragen, boordevol foto’s en ideeën voor je interieur of breng een bezoekje aan een van de showrooms waar de medewerkers je alles kunnen vertellen over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *