Mijn ervaring met de Somnox 2 adem- en slaaprobot

somnox slaaprobot

Onlangs postte ik hier op mijn Instagrampagina een filmpje over de adem- en slaaprobot van Somnox die wij in de afgelopen 2 maanden hebben uitgetest. Ik kreeg veel reacties van mensen die dit nog nooit hadden gezien, dus het leek me handig om in deze blog iets meer te vertellen over mijn ervaring met dit product!

Wat is het?

De Somnox 2 is een heel bijzonder apparaat! Als je het voor het eerst ziet, heb je mogelijk géén idee wat het is! 🙂 Het is een ovaalvormige, zachte, knuffelbare robot! Je kunt dit gebruiken als je last hebt van slaapproblemen of als je onrust ervaart, bijvoorbeeld door stress, teveel prikkels of piekeren. De Somnox heeft een fysiek voelbare ademhaling. Je kunt het apparaat dus vasthouden en dan voel je het “buikje” van het apparaat echt op en neer gaan; als een echte buikademhaling! Deze ademhaling kun je naar eigen wens instellen, hierover later meer bij de mogelijkheden van de bijbehorende app. Als je benieuwd bent of het iets voor jou is, kun je hier alvast de slaaptest doen.

Wanneer en waar gebruik je Somnox?

Eigenlijk kun je Somnox altijd gebruiken wanneer je het nodig hebt, het is niet per se alleen voor gebruik in de nacht. Overdag of ’s avonds kun je hem gebruiken als je uitrust op de bank en lekker aan het lezen of televisie aan het kijken bent. ’s Nachts kun je hem erbij pakken wanneer je merkt dat je niet in slaap kunt vallen. De Somnox is dus eigenlijk geschikt voor ieder moment waarop jij even tot rust wil komen!

Tientallen jaren onderzoek heeft uitgewezen dat ademhaling je gedachten weer tot rust kan brengen. Het zijn namelijk vaak onze gedachten die ons vaak wakker houden. Als je veel aan je hoofd hebt, weet je vaak al snel dat het hem weer niet gaat worden die nacht! Door de Somnox vast te houden en de rustige, diepe ademhaling te voelen, ga je deze ademhaling onbewust overnemen. Zo kom je tot rust en vanuit dit ontspannen gevoel kun je weer in slaap vallen.

App

De Somnox 2 wordt geleverd in een mooie doos, voorzien van een oplader en een handleiding. De hoes is overigens wasbaar. Je kunt vervolgens de Somnox app downloaden en het apparaat koppelen via bluetooth. Je kunt Somnox zeker ook gebruiken zonder smartphone, maar met een app kun je alle mogelijkheden maximaal benutten. Met de app kun je zelf de intensiteit en het tempo van de ademhaling bepalen, zodat deze precies fijn is voor je. Daarnaast kun je ademhalingsoefeningen doen, begeleide meditaties luisteren en rustgevende geluiden of muziekjes selecteren die Somnox afspeelt. Je kunt zelfs eigen muziek streamen via Youtube of Spotify, hoe je dat precies doet lees je hier. Via de app kun je ook instellen dat de Somnox na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt.

Mijn ervaring

Persoonlijk had ik, net als jij misschien, nog nooit van een slaaprobot gehoord! Ik wilde het wel dolgraag proberen. Ik heb geen chronische slaapproblemen maar ik ervaar in het drukke leven met werk en kids soms wel momenten van onrust en een gejaagd gevoel. Voor die momenten is het fijn om er gewoon even lekker mee te gaan zitten en te ontspannen. Als ik pieker of veel aan mijn hoofd heb, dan zijn er wel nachten dat ik echt niet in slaap kan komen, simpelweg omdat je dan zo ligt te malen. Op deze momenten pak ik de Somnox er nu bij.

In het begin is het wat onwennig, je bent misschien helemaal niet gewend om iets vast te houden in je slaap en dan moet je even een goede positie vinden om ermee te liggen. Zelf vind ik het fijn om op mijn zij te liggen met de Somnox tegen mijn buik aan, met mijn handen op het “buikje” van de Somnox, zodat de ademhaling goed voelbaar is.

Je moet het wel even de tijd geven, het is niet zo dat je de slaaprobot vasthoudt en gelijk in slaap valt 😉 Bij mij duurt het ongeveer tussen een kwartier en een half uur dat ik echt ga merken dat ik weer rustig word, mijn gedachten kan verzetten en in slaap begin te vallen. Wanneer je de Somnox hebt aangeschaft, ontvang je regelmatig e-mails om je op weg te helpen. Hier staan handige tips en instructies in, bijvoorbeeld over bepaalde instellingen van de Somnox maar ook tips over je ademhaling. Zeker heel nuttig! Al met al ben ik zeer tevreden over het gebruik van de Somnox en vind ik het een ontzettend bijzonder apparaat!

Try & Buy

Zou je de Somnox 2 willen aanschaffen maar twijfel je of het de oplossing is voor je? Dan kun je hem eerst uitproberen zonder het meteen te kopen, met de Try & Buy optie! Voor een bedrag van € 34,95 per maand kun je een abonnement nemen voor het gebruik van de Somnox, voor minimaal 3 maanden. Ben je tevreden? Dan kun je hem gewoon houden en kopen voor het op dat moment nog resterende bedrag. Past het toch niet goed bij je? Dan kun je het abonnement na 3 maanden op elk moment opzeggen. Met de kortingscode TESSA krijg je 50% korting op de eerste maand Try & Buy!

Hier vind je onze video op Instagram waarin wij de Somnox 2 uitgebreid laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *