Maak je eigen bbq-meubel

De weersvoorspellingen zien er goed uit de komende tijd en het bbq-seizoen is dus weer geopend! Al is het dat bij ons thuis eigenlijk het hele jaar 🙂 We hebben een mooie nieuwe bbq van My BBQ-shop en deze verdient natuurlijk een mooi plekje in de tuin. In deze blog laat ik zien hoe wij ons eigen bbq-meubel hebben gemaakt!

Barbecue

Ik begin even met de bbq zelf, want deze verdient wel wat aandacht! We hebben onze gasbarbecue vervangen voor een heel mooi nieuw exemplaar, namelijk de Auplex Kamado 23,5 inch van My BBQ-shop. Hij is geweldig groot en met alle bijbehorende accessoires zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem zeker even een kijkje bij deze webshop als je wat nieuws nodig hebt. Bbq’s worden ook veilig met eigen vervoer thuisbezorgd. We hebben inmiddels al wat lekkere gerechten gemaakt. Zie hier bijvoorbeeld in dit filmpje hoe we een heerlijke kip aan het spit hebben gemaakt!

Buitenkeuken

We zochten iets moois om de bbq een prominente plek te geven in de tuin, maar ik schrok toen ik de prijzen zag van kant en klare buitenkeukens. Dit kon wel oplopen tot in de duizenden euro’s. Daarom besloten we zelf iets leuks te maken!

In de tuin van ons vorige huis hadden wij ook zelf iets in elkaar gezet en we besloten dit opnieuw te gaan doen. Simpel, met betonnen U-elementen en een houten plank. Veel heb je niet nodig, alleen zijn de U-elementen wel behoorlijk zwaar. Wij hebben deze dan ook laten bezorgen. Het kost wel iets extra, maar zelf diverse keren heen en weer rijden naar de bouwmarkt is ook niet ideaal.

Wij hebben de U-elementen bij Karwei gehaald, deze zijn 30x40x30cm. Je vindt ze hier. Omdat de bbq behoorlijk groot is, hebben we ervoor gekozen om twee rijen elementen achter elkaar te zetten, om genoeg diepte te creëren zodat de bbq erop kon staan. Wij hebben een bbq-meubel gemaakt van 180cm breed en hebben dus 6 u-elementen op zijn kant neergezet.

Werkblad

Voor het werkblad zijn wij ook naar Karwei gegaan en vonden in de winkel een werkblad dat bijna op de centimeter nauwkeurig op ons bbq-meubel paste! Het is dit eiken werkblad van 125x61cm. De diepte van ons meubel was 60cm, dus de 61cm was perfect en in de winkel hebben we nog een paar centimeter van de 125cm laten afzagen zodat het net iets beter paste. Voor de kleur en als beschermlaagje hebben we dit blad nog met een olie behandeld. We hebben dit blad er los op gelegd.

Decoratie

Om het bbq-meubel een gezellige sfeer te geven hebben wij er wat planten opgezet. Bij ons staat het meubel onder een overkapping en komt er dus weinig zonlicht. Daarom heb ik gekozen voor kunstplanten. Ik heb onder andere een leuke citroenplant en lavendel neergezet. De u-elementen hebben we opgevuld met houtblokken, om het geheel een warme sfeer te geven. En niet onbelangrijk: we hebben er een flesopener aan vastgemaakt, dan hoef je daarvoor in de zomer niet steeds naar binnen te lopen 🙂

Instructievideo

Vind je het leuk om te zien hoe wij dit bbq-meubel in elkaar hebben gezet? In deze “making of” video kun je dit terugzien! In feite kun je dit in een paar uurtjes hebben neergezet, zorg wel voor wat sterke mensen die de elementen kunnen sjouwen 🙂 Dat wordt veel bbq-plezier deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *