Wat een uitvinding! De Zedar K900 automatische zelfreinigende kattenbak

automatische kattenbak

Onlangs heb ik in samenwerking met Zedar een video gemaakt waarin ik de Zedar K900 automatische zelfreinigende kattenbak heb uitgetest. Maar ik was hier eigenlijk zo enthousiast over, dat ik me bedacht dat ik dit met jullie moest delen! Hieronder lees je mijn ervaring met deze kattenbak.

Een zelfreinigende kattenbak.. wat moet je je daarbij voorstellen? Ik heb al 18 jaar een kat, maar ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord! Wel heb ik al die jaren al de ergernis van die kattenbak.. Onze kat wil er geen klepje voor dus alles lag altijd open en bloot te stinken. En omdat onze kat zoveel plast (na al die jaren werkt het allemaal niet helemaal meer zoals het zou moeten), kon ik wel bezig blijven met het schoonmaken en echt.. kattenpies vind ik toch wel een van de ergste geuren!

Installeren

Ik kreeg de kattenbak binnen en het ziet er allemaal heel supersonisch uit! Hij wordt geleverd met 3 rollen opvangzakjes en een mat om ervoor te leggen. Ik was wel een klein beetje bang of onze kat het wel wat zou vinden, die is namelijk best kieskeurig. Stel je voor dat de kat weigert erop te gaan! Maar ik ben begonnen met uitpakken en het installeren. Het spreekt allemaal voor zich en is zo gepiept. De kattenbak moet worden aangesloten op netstroom met de meegeleverde stekker en je dient de bijbehorende app te downloaden en te verbinden met je WiFi-netwerk. Vervolgens is het een kwestie van kattengrit erin doen en een plastic zak te bevestigen die de uitwerpselen zal opvangen. Dan komt het spannende moment.. wachten tot je kat eraan komt!

Hoe werkt het?

Ik heb gewoon mijn oude kattenbak weggehaald zodat onze kat geen keuze had en wonder boven wonder is hij er vrij snel opgegaan! De kattenbak detecteert de kat wanneer deze de bak benadert. Je krijgt hiervan ook meldingen in de app. De kat doet zijn behoefte en vervolgens kun je in de app zien wat de kat weegt en dat hij de bak heeft verlaten. Daarna begint de kattenbak zichzelf te reinigen. Het ronde gedeelte van de bak begint rond te draaien. De ontstane klonten in het kattengrit worden zodoende opgevangen in de zak en zo wordt het kattengrit gefilterd en komt dit weer schoon terug. In de app kun je de “klontertijd” ook nog zelf instellen. Bacteriën en nare geurtjes worden verwijderd en die “kattenbakgeur” is echt verleden tijd. Overigens kun je op elk moment op de knop “Remove odor” klikken of kun je dit via de app aansturen als je vindt dat dit nodig is (ik heb dit nog nooit extra hoeven doen).

Kattenbak verschonen

Onze kattenbak staat altijd op de bovenverdieping op de gang. Met het schoonmaken van de kattenbak (wat Jaap altijd doet, want ik gruwel er echt van) moest hij altijd met de volle bak de trap af. Twee trappen zelfs bij ons, om via het onderhuis naar buiten bij de container te komen. Dit is dus een keer heel erg misgegaan. Hij struikelde en de kattenbak viel twee trappen naar beneden en werkelijk ons hele huis zat onder het vieze kattengrit met alles erop en eraan. Bedenk even hoe dit ruikt en dat we een half uur later visite zouden krijgen! Ik kon wel janken, wat een ellende! Nou, dit zal nu niet meer gebeuren haha! Bij de kattenbak krijg je een aantal rollen plastic zakken meegeleverd en dat is het enige wat je nog hoeft aan te raken.

Als de zak vol is (hier krijg je overigens ook een melding van) dan kun je de bovenkant openmaken, de volle zak eruit halen en een nieuwe bevestigen. Dus Jaap kan nu veilig met een dichtgemaakte plastic zak de trap af 🙂 Hieronder zie je nog even hoe de meldingen op de app eruit zien. Je wordt van alles op de hoogte gehouden!

Prijs

Ik geef toe, deze automatische zelfreinigende kattenbak is niet heel goedkoop. Maar ik kan in alle oprechtheid zeggen dat het wèl zeer zeker de moeite waard is. Als je een kat hebt of misschien wel meerdere katten, dan weet je dat de kattenbak verschonen echt geen leuk klusje is. Het is iets waar je nooit zin in hebt, maar hoe langer je wacht hoe erger het wordt. Op dit moment is het dus iets waar ik me helemaal niet meer druk om hoef te maken. Ik hoef me niet druk te maken dat de kattenbak misschien stinkt als er mensen langs komen, het is veel fijner en schoner voor de kat zelf en dus ook voor je vloer als de kat eruit komt! Je hebt er helemaal geen omkijken meer naar, behalve het af en toe verwisselen van de zak en het bijvullen van het grit. Het kost dus wel wat, maar het maakt het leven wel een stuk aangenamer, had ik dit maar eerder geweten! Je kunt de Zedar K900 automatische kattenbak hier op Bol.com kopen.

Video

We hebben een video gemaakt om te laten zien hoe de automatisch zelfreinigende kattenbak werkt, zodat je hier een beetje een idee van krijgt. Je kunt de video hier zien op Instagram en hier op TikTok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *